Skriv til System Integration

form_buton

Politigården

0%
Post produktion
0%
Studier
100%
System integration
0%
Outside brodcast
0%
Drift & support
0%
Udlejning

Eget pressecenter gav mulighed for bedre kommunikation
I foråret 2011 blev HDR kontaktet af Københavns Politi. De havde et ønske om at styrke deres eksterne kommunikation ved at etablere et pressecenter i deres egne bygninger. Indtil da havde Københavns Politi og Rigspolitiet som oftest ladet sig interviewe og udtalt sig angående sager i faste rammer hos DR eller TV2.

Skiftet til en internt styret kanal havde flere begrundelser. For det første for at kunne levere kommunikation af høj kvalitet i genkendelige rammer til borgerne. For det andet ville et pressecenter give de forskellige politienheder mulighed for at brande sig, styre pressesamtaler bedre og sikre de bedste forhold for journalister og pressefolk. For det tredje var der et ønske om hurtigere at kunne komme ud med vigtige budskaber.

Med gode erfaringer fra installationen og driften af Folketingets egen 24-timers kanal, fremlagde HDR et løsningsforslag til en Turn Key-løsning. Ud fra kundens behov og ønsker udvikler HDR et færdigt koncept fra A-Z, med alt hvad det indebærer af rekvisitter, tekniske komponenter, installationer, opsætning og undervisning.

Historiske udfordringer
Udfordringen for HDR var ikke blot at udvikle et nøglefærdigt pressecenter, men også at tage hensyn til omgivelserne, hvori enheden skulle bygges. For Politigården har til huse i en bygning fra 1924, der er fredet, og det stillede krav til de tekniske løsninger.

Københavns Politi lagde stor vægt på en smagfuld, minimalistisk, men dog brugervenlig løsning. Installeringen af store studielamper var helt udelukket. Vi valgte derfor at benytte Brightlines loftlys-lamper. Disse kunne installeres i de eksisterende loftsplader og giver et kraftfuldt og kameravenligt lys, der var som skabt til denne løsning.

De små detaljer gør forskellen
Efter samarbejde med Københavns Politis grafiker blev to stilfulde talerstole fremstillet med udskiftelige skilte foran, så både Københavns Politi og Rigspolitiet kunne få deres logoer på.

For at styrke politiets forklarings- og fremvisningsmuligheder benyttede vi et interaktivt skærmsystem: Via en skærm i talerstolen kan en taler styre en 70” præsentationsskærm. Herfra kan han vise klip fra fx Google Map og direkte fra talerstolen tegne flugtruter eller angrebsmetoder med en pen på skærmen.

Foruden den store præsentationsskærm er rummet udstyret med yderligere tre skærme, som brugeren selv kan vælge, hvad skal anvendes til, og de kan både kobles til computere og tv-signal. Til glæde for fotografer er der installeret dropbox’e, hvori man direkte kan koble sig til lokalets mikrofoner og dermed optage lyden udenom lokalets mikrofoner. Det giver en meget bedre lyd og styrker kvaliteten af fotografens optagelser.

Som et ekstra finish fik vi udviklet det, vi kalder en diktafon-parkering, der på samme måde som dropbox’en optager klar lyd direkte fra talerens højtaler, så journalisternes får gode optagelser med hjem til skrivebordet.

Undervisning også en mulighed
Når man laver en så omfattende løsning, er det en god ide at tænke flere funktioner ind i samme løsning. Det gjorde vi også her, for selvom rummet er bygget til broadcast, er det også designet til undervisning. Via skærmene kan store hold af betjente undervises eller briefes omkring kommende opgaver, hvilket øger brugsmulighederne betragteligt.

Kun ét enkelt klik 
Som en sidste mulighed fik vi integreret en videokonference-løsning. Via et enkelt klik kan politiet ringe op til en modtager og komme direkte igennem på tv eller i kontakt med andre politistationer.

Til at styre hele løsningen er et trådløst styrepanel. Panelet er forprogrammeret, så det er let at betjene pressecenteret. Hvad enten det er en direkte gennemstilling eller undervisning, gør det ingen forskel for brugeren – det hele er kun ét klik væk.

Det hele ligger i afleveringen
Da installationen af nøgleløsningen var færdig, fik Københavns Politi en grundig undervisningssession af vores teknikere, så de var trygge ved det nye udstyr. Her gennemgik vi udstyret skridt for skridt og udviklede det helt rigtige workflow for deres fremtidig brug.

Det er en naturlig del af afleveringen, at sørge for, at vores kunder er klædt på til at få det maksimale ud af deres investering.