Skriv til System Integration

form_buton

En kanal bliver til

%
Post produktion
%
Studier
100%
System integration
%
Outside brodcast
%
Drift & support
%
Udlejning

Efter flere år som en velproduceret foldboldportal - under navnet 442.dk, var populariteten omkring sitet så stærk at folkene bag følte, det var tid til forøgelse.

Det rigtige indhold
Inden dette kunne ske skulle Kanal Sport finde en teknikleverandør, der i samarbejde kunne finde frem til den ønskede løsning. HDR leverede det oplæg der kom nærmest Kanal Sports ønsker.

Da TV i forvejen byder på megen sport, ønskede Kanal Sport ikke kun at skille sig ud indholdsmæssigt, men samtidig differentiere sig på tekniksiden. En af udfordringerne ved dette projekt viste sig hurtigt at være omkostninger. For hvordan producerer man fuld HD live tv - komplet med værter, gæster, analyser, gennemstilninger med mere, til et realistisk og prisstærkt budget?

Svaret er at sammensætte en teknik løsning, der er baseret på automatiseret afviklings- og kamerasystemer og det rigtige workflow, der samtidig kan betjenes af et minimum af personale.

Teknik til formålet
På to måneder havde HDR udarbejdet, installeret og færdiggjort Kanal Sport. Et klart workflow over hele processen. Fra optagelse til udsendelse blev udarbejdet i samarbejde med teknikere fra Systemintegration. Igennem dette workflow kunne HDRs’ teknikere klargøre hvilken teknik, der kunne levere det ønskede indhold i det ønskede kvalitet.

Via samarbejdet med HDR kunne Kanal Sport trække på den ekspertise de havde behov for. Ud over det tekniske, rådførte HDR om alt fra valg af aircondition, arbejdsstationer og det håndværksmæssige.

Kollaborationen resulterede i en komplet løsning med blandt andet et continuity redundant playout system, der kan fungere ubemandet, shared storage til opbevaring af data, FTP server og en Quicklink løsning, der gør det muligt at sende live.

Produktionskontrollen blev ligeledes tilpasset kundens behov for minimal betjening. HDRs teknikere udviklede en unik og specielt designet produktionspult, der kan betjenes af en mand eller udvides til flere. Via denne pult styres alt funktionalitet i det tilhørende studie - lige fra lyd, run down til kontrol af kameraerne.

I sportens hjerte
Beliggende i hjertet af Idrættens hus var omgivelserne for Kanal Sport helt perfekt. Området i og omkring Idrættens hus er hjemstavn for utallige store sportsbegivenheder hvert år. Studiets beliggenhed i huset giver en unik baggrund til deres produktioner og gav en unik udfordring til HDRs’ teknikere. 

Kanal Sport ønskede glasparti hele vejen rundt, så man som seere kunne få stemningen af det pulserende sports liv bagved. HDR rådgav om den rette type glasparti samt den korrekte vinkling. I samarbejde med HDRs lysfolk blev der installeret det korrekte studielys, der kompenserede for genskin og refleksioner.

Klar til optagelse
Den 2. april 2012 resulterede dette arbejde i lanceringen af Kanal Sport og som afsluttende handlinger leverer HDRen uddannelsespakke, der underviser alle brugere af systemet fra start til slut. Således er kunden klædt helt korrekt på til benyttelse og kan endda fejlhåndtere mindre ting. I dag yder HDR stadig konsulentarbejde til Kanal Sport, samtidig er Kanal Sport blevet en fast kunde i HDRs udlejning, hvor de henter udstyr til de mere krævende produktioner i og uden for huset.